След извинението на Симеонов, протестите на майките продължават

Те са категорични, че ще протестират докато вицепремиерът подаде оставка

След извинението на Симеонов, протестите на майките продължават

Снимка: Facebook

Протестите на майките на деца с увреждания продължават и днес, дори и след като вицепремиерът Валери Симеонов се извини за думите си, че те са „група кресливи жени с уж болни деца“. Те са категорични, че ще протестират докато той подаде оставка.

Шествието продължава и към момента като след като блокираха столичния бул.“Дондуков“, протестиращите се насочват към централата на партията на Валери Симеонов НФСБ. Към исканията за оставка на вицепремиера се присъединиха и депутати от ДПС.

„Или си отива един вицепремиер, или си отива цялото правителство“,  заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Депутатите от политическа партия „Воля“ също са на мнение, че Симеонов трябва да подаде оставка.

Всичко това идва на фона на едно неискрено извинение на вицепремиера, след коалиционен съвет днес. Тази сутрин Симеонов гостува в сутрешния блок на БНТ като отново заяви, че няма за какво да се извинява и че ако го направи, то ще бъде неискрено. Часове след това той не беше толкова категоричен и поднесе своите извинения на тези, които са се почувствали обидени.
Коментари: 0