„Случайно“ изтекоха характеристики на iPhone 8

Разработчици са открили някои подробности за следващия смартфон на Apple в публикувани от компанията кодове за друг продукт

„Случайно“ изтекоха характеристики на iPhone 8

Снимка: Nodus

7470 ~ 2 мин. четене
Ключови подробности за iPhone 8 изтекоха, случайно или не, директно от компанията. Търсейки из фърмуер кода на наскоро обявения „умен“ високоговорител Home Pod на Apple, те са попаднали на любопитни улики за това какво ще представлява следващият iPhone. Сред намерената информация има и подробности за механизма за лицево отключване и формата на екрана, пише Business Insider.  

Iphone 8 (или iPhone Edition, or iPhone X, or iPhone Pro, според зависи кого питате) ще бъде юбилейният смартфон на компанията, която пусна първото си устройство преди точно десет години. Очаква се, че през есента Apple ще обяви подобрените версии 7S, както радикално новия откъм дизайн и функции iPhone 8.

Слуховете около характеристиките на телефона се роят една след друга периодично, в това число  екран „от край до край“ и без Home бутон, безжично зареждане, подобрена камера и възможност за 3D лицево отключване

Откритията на разработчика Стив Троутън-Смит потвърждават наличието на инфрачервени сензори за такова отключване. Информацията  той сподели в пост в Twitter, където публикува и графики на кода. Последните няколко модела iPhone бяха неизменно оборудвани от Touch ID скенер за пръстови отпечатъци, който бе разположен в Home бутона. С премахването му обаче остава въпросителната къде ще си намери ново място. Досега разработчиците са търсили варианти за интеграция директно в екрана, преместването му на задния корпус, както и възможност за пълното му премахване.  

Първоначално за лицевата 3D технология съобщи Bloomberg с думите, че скоростта и точността на сензорите са фокусът на новата функция. Тя „може да сканира лицето на потребителя и да отключи iPhone в рамките на няколко стотин милисекунди“ дори когато устройството не е близо до лицето, а например е поставено на масата. 

Все още няма яснота дали тази технология изцяло ще замени Touch ID отключването с пръстови отпечатъци или е по-скоро ще е алтернатива. 

Друг разработчик, Гийерме Рамбо, също в Twitter написа, че е намерил освен кода за лицево отключване и още нещо интересно – иконка, изобразяваща предната страна на iPhone 8. Тя потвърждава по-ранните слухове, че екранът на следващия смартфон на марката ще се простира от край до край. 


Разбира се, от Apple запазват мълчание по въпроса с изтеклите кодове, като компанията нито потвърждава, нито отрича информацията. 

Припомняме, че преди около седмица изтекоха и снимки на визията на бъдещото устройство, за които се твърди, че представят окончателния му дизайн. Техен източник е производителят на калъфи Nodus. 
Подкрепи Economic.bg