Службите обискират офисите на братя Бобокови

Службите обискират офисите на братя Бобокови

Атанас и Пламен Бобокови

Снимка: Икономика

12098 ~ 1 мин. четене

Специализираната прокуратура обискира офисите и жилищата на братята Атанас и Пламен Бобокови, съобщава „24 часа“, цитирайки свои източници. Претърсванията са част от масираната акция, която днес осъществяват службите на територията на цялата страна. Част от проверките днес засегнаха и зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков, както и самото екоминистерство, управлявано в момента от Емил Димитров.

Според информацията на изданието една от техните компании има отношение към работата на МОСВ. Основните фирми на Атанас и Пламен Бобоков са „Монбат“ и „Приста ойл“.

Разследването е за внос на отпадъци от чужбина, което започна през януари когато бяха намерени тонове боклуци от Италия в различни депа в страната.

По информация на bTV от сутринта тече акция в Русе. Жандармерия е влязла в административната сграда на „Приста ойл“ на ул.“Борисова“ и в къщата, собственост на бизнесмена и съсобственик на компанията Пламен Бобоков, която се намира на ул.“Хан Аспарух“.

По първоначална информация са извършени претърсвания и изземвания, като от къщата са изнесени вещи и документи. Тя е запечатана – както външната врата на оградата, така и вътрешната на самата сграда.

Подкрепи Economic.bg