Смелите лидери са двигател на развитието

Застраховането е ефективен начин за справяне със заобикалящите ни рискове

Николай Станчев:

Смелите лидери са двигател на развитието

Снимка: Списание Икономика

Автор: Тони Григорова

Николай Станчев е главен изпълнителен директор и председател на УС на Дженерали Застраховане АД от декември 2020. Той се присъединява към екипа на Дженерали през 2010 г. чрез дружеството Джи Пи Презастраховане ЕАД, където достига до поста главен изпълнителен директор. През 2018 г. поема ролята на изпълнителен асистент на главния изпълнителен директор на Дженерали ЦИЕ Холдинг Б.В., като бива позициониран в Прага.  Задачата му е да подпомага управлението на дейността на Дженерали в Австрия, Централна и Източна Европа и Русия. През октомври 2020 г. става ръководител Стратегия за тези държави.

Промяната е единствения начин да ставаме по-добри.

Моето разбиране за лидер е способността да обединиш и вдъхновиш много хора, които да те последват по избрания път, както и да създадеш условия за разгръщането на потенциала на всеки последвал те.

Професионалното ми израстване е продукт на много труд, смелост във взимането на решения и късмет да срещна изключителни колеги.

Когато си на върха е важно да намериш още върхове за изкачване.

Застраховането е ефективен начин да се справим със заобикалящите ни рискове.

Бих искал да има застраховка срещу невежеството.

Управлението на риска е в основата на нашия бизнес. Това е желанието да помогнеш на хората и да ги избавиш от страха.

Рискувам, когато съм убеден в крайния резултат, но когато всичко е с мярка.

Моята мерна единица за успех е удовлетворението от добре свършената работа.

„Златното“ правило, на което разчитам: Прави каквото трябва, да става каквото ще.

Урокът, който кали характера ми: Поставяй се извън зоната си на комфорт, за да растеш с ускорени темпове.

Двигател на развитието са смелите лидери.

Страхът от неизвестното го свързвам и с надежда и нови възможности.

Работещата бизнес рецепта за времена на криза: В бизнеса няма рецепти, необходимо е усърдие, целеустременост и креативност. Това важи и за управлението на кризи.

Житейските метаморфози показват, че сме способни на всички изпитания, стига да не ги приемаме прекалено крайно и да продължаваме да бъдем оптимисти.

Неизползваният потенциал на България е в самите нас – вярата в нашите възможности и стремежа да сме единни в постигането на целите си.

Утре е ден за нови и вълнуващи преживявания и успехи.

Препоръчвам работата да носи удоволствие.

Фирмен профил

GENERALI оперира на българския пазар от 2006 г. През декември 2015 г. успешно приключи процесът по вливане на ЗАД „Виктория“ АД в „Дженерали Застраховане” АД. Обединението превърна две силни компании в могъщ, интегриран лидер. Дружеството предлага широка гама от застрахователни продукти и корпоративни решения в областта на имущественото, автомобилното  и здравното застраховане на близо 2 млн. клиенти в България чрез 150 офиса и над 1500 застрахователни посредници.

Коментари: 0