Софийски университет чества патронния си празник

В рамките на тържеството ще бъдат връчени професорски дипломи, награди и стипендии

Софийски университет чества патронния си празник

Снимка: Стоян Йотов

4466 ~ 1 мин. четене

Първото висше учебно заведение в страната - Софийски университет „Св. Климент Охридски“ чества патронния си празник днес.

Като част от тържествената програма, академичният съвет на образователната институция и ректорът проф. Иван Илчев ще поднесат венец пред паметника на патрона в 10:30 ч., след което в 11ч. ще започне церемония в Аулата на университета.  Тържеството ще бъде открито от проф. Иван Лалов. Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев ще поздрави академичната общност по повод празника, а деканът на Философския факултет на СУ проф. д-р Димитър Денков ще произнесе академично слово на тема „Просвещение и въображение“.

В тържествена обстановка ще бъдат връчени и дипломите на новоизбраните професори през последната една година, както и на традиционните награди на Софийски университет. Ще бъдат удостоени лауреатите на голямата награда за научна и изследователска дейност, наградата на Столична община за млад учен, годишни награди на Алма матер за 2014/2015 г.

Ще бъде връчена годишната стипендия на името на братята Евлоги и Христо Георгиеви, както и стипендии на студенти в профили „радио“ и „телевизия“ на Факултета по журналистика и масова комуникация, който чества своя юбилей през тази година, както и за студентско постижение в тази област. Ще бъде присъдена и награда за научни постижения в сферата на компютърните науки.

Екипът на списание „Икономика“ и economic.bg поздравява по повод празника студентите, академичния състав и всички ангажирани в образователния процес и пожелава успехи в търсенето, усвояването и предаването на знания!

Подкрепи Economic.bg