София става топ дестинация на картата на Audi

Шоурумът на Audi „Порше София Запад” става „Audi Sport дилър“

София става топ дестинация на картата на Audi
1208 ~ 2 мин. четене

Шоурумът на Audi в София вече е със статут на "Audi Sport дилър". Това подрежда столицата ни сред топ локациите за феновете на германската марка в Европа. Комплексът „ Порше София Запад” е един от най-големите в Европа.

Той отговаря на най-високите корпоративни стандарти в световен мащаб за продажбено и следпродажбено обслужване на марката, превърнала се в еталон за авангардни технологични нововъведения.

Шоурумът на Audi напълно отговаря на изискванията за дилър на спортните модели от гамата RS и R8. Освен елементите на обзавеждане, шоурумът разполага със специализирана сервизна техника за поддръжка на спортните конски сили на моделите, които се предлагат от висококвалифицирани Ауди Спорт продажбени консултанти.

По повод обявяването на "Порше София Запад" за "Audi Sport дилър" специален гост на събитието е италианският автомобилен пилот Емануеле Пиро, звезда в автомобилния спорт с пет исторически победи в състезанието за издържливост "24 часа на Льо Ман" и девет  подиума. Той ще представи премиерните спортни модели на Ауди, родени на пистата и създадени за пътя. Петкратният шампион от Льо Ман ще сподели какво е да печелиш митичните 24 часа и как успява да запази своя спортен дух години след като е прекратил спортната си кариера.

Модифицираният Audi RS 3 Limousine е новото компактно попълнение в гамата от върхови спортни модели на Ауди.  Премиерата на RS 3 Limousine се състоя на  автомобилното изложение в  Женева 2016, задвижван от най-мощния  петцилиндров двигател в света в серийно производство, с изключителна динамика и внушителна визия. Автомобил, който обещава  изключително емоционални моменти на пътя. Със своите отличителни спортни характеристики Audi RS 3 Limousine зашеметяващо извоюва първи позиции в този клас автомобили. Уникалното ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,1 секунди заедно характерния RS-дизайн, спортен интериор и високо ниво на комфорт прави този модел да спира дъха на всеки който го тества.

Новият Audi RS 5 Coupé  е първият модел на Audi Sport носещ актуалния стилистичен идиом “RS”. Напълно новият 2.9 TFSI biturbo двигател разполага с мощност от 331 кВт (450 к.с.) и въртящ момент от 600 Нм. Инженерите на Audi са го разработили от бял лист хартия, той предлага съчетание от високо ниво на мощност и ефективност, както и ненаподобим RS звук.  Като част от стандартното оборудване системата quattro разпределя мощта към всичките четири колела. За RS 5 Coupé дизайнерите са черпили вдъхновение от ярко изразените състезателни елементи на Audi 90 quattro IMSA GTO.

“Новият Audi RS 5 Coupé е gran turismo моделът сред RS автомобилите на Audi Sport. Мощното Coupé комбинира елегантната естетика с високо ниво на функционалност за ежедневието. Напълно новият задвижващ агрегат V6 biturbo е разработен от бял лист хартия и предлага значително по-динамични качества, съчетани с високо ниво на ефективност,” отбелязва Щефан Винкелман, изпълнителен директор на Audi Sport GmbH, в описанието си на новия модел.

Подкрепи Economic.bg