Apple придоби компания за проследяване на съня

Технологичният гигант иска да превърне Apple Watch в най-доброто устройство за следене на човешки дейности

Apple придоби компания за проследяване на съня
736 ~ 2 мин. четене
Не е тайна, че компанията от Купертино иска да превърне своя Apple Watch в най-доброто устройство за проследяване на човешки параметри като броене на стъпки и различни други фитнес показатели. Сега технологичният гигант направи следваща стъпка в тази посока, като придоби финландската Beddit, която е специализирана в създаването на устройства за проследяване на съня. 
Новината за придобиването дойде от информация на сайта на стартъпа, пише изданието The Verge. Beddit актуализира секцията за поверителност на уебсайта си и съобщи, че данните за потребление вече ще са предмет на собствената политика на Apple.
И досега продуктите на компанията работеха с iOS и Apple Watch и се продаваха в Apple Store. Последното им устройство – Beddit 3 Sleep Monitor, може да бъде закупено за 149 долара. То е изработено под формата на лента, оборудвана със сензори, която се плъзга по леглото и следи нощните движения чрез техника, наречена балистокардиография (ballistocardiography ). Основното ѝ предимство е, че не е необходимо човек да носи по себе си какъвто и да е инструмент за проследяване на дейности. 
Още през миналата година стана ясно, че Apple планира да добави функция за проследяване на съня на своите часовници. Неудобството на Apple Watch обаче идва от необходимостта от ежедневно зареждане, което в повечето случаи се извършва през нощта. Все пак има чужди приложения за проследяване на съня, синхронизирани за смарт часовника, които желаещите могат да инсталират и сега. Те обаче могат да се използват само ако човек е съумял да зареди устройството си през деня. 
Придобиването на Beddit, от една страна, може да е знак, че Apple признават недостатъка във функционалността на своето устройство и искат да използват софтуера и разработките на финландците в бъдеще. От друга страна, съдейки по предишни придобивания на Apple, гигантът може и просто да търси начин да наеме инженерите на Beddit. Какъвто и да е отговорът, едно е ясно – компанията от Купертино вече е проявила интерес към продуктите на стартъпа с пускането им в продажба в Apple Store. Сега остава да проследим как ще се развият технологиите за проследяване на съня. 
Коментари: 0