Sony с нов модел Xperia Z4

Последният Z4 е доказателство, че Sony остава в надпреварата за смартфони

Sony с нов модел Xperia Z4
4010 ~ 1 мин. четене

Sony разкрива новия си високотехнологичен вариант на Xperia, който включва алуминиева рамка и 5.2 – инчов дисплей. Новото устройство е доказателство, че компанията ще остане в надпреварата за смартфони с останалите конкуренти, въпреки спада в продажбите си напоследък.


„Изстрелването” на последния водещ модел на Sony излиза на пазара след „болезнени” реконструкции и промени, което донякъде поставя под съмнение бъдещето производство на смартфони от страна на компанията, въпреки че изпълнителните директори са категорични, че това е изключено.

Докато Sony се съсредоточава в намаляването на цените вместо разширяването на пазара, отдела за мобилни устройства се нуждае от повече инвестиции в нови продукти и маркетинг, за да поддържа статута на компанията и да предотврати влошаването на положението.


Sony известява, че новия Z4 ще бъде наличен в Япония в средата на годината, но точна дата и цена още не са заявени. Телефонът ще има 4 варианта за цвят и ще е малко по-тънък от предшественика си – Z3.Подкрепи Economic.bg