Споразумението на Мъск със SEC го направи по-богат с $1.7 млрд.

Милиардерът не само бе глобен, но загуби и известна част от състоянието си заради фаталния туит

Споразумението на Мъск със SEC го направи по-богат с $1.7 млрд.

Снимка: Twitter профил

Илон Мъск може известно време да спре да туитва по чувствителни теми, защото богатството му трудно се възстановява след това.

Нетното състояние на главния изпълнителен директор на Tesla Inc. възлизаше на 24,4 милиарда долара според индекса Bloomberg Billionaires в деня преди той да пусне съобщението, че ще направи компанията частна, когато цената на акциите достигне 420 долара.

Неговото богатство се увеличи с 1,4 милиарда долара в деня на туита (в началото на август 2018 г.), след което падна до 21,4 милиарда долара в рамките на един месец, след като той се отказва от свалянето на фирмата от борсата.

Американската комисия за търговия с ценни книжа и фондовите борси (SEC) обаче започна разследване срещу предприемача и реши да го отстрани като председател на борда на Tesla. Наложена му бе и глоба от 20 млн. долара.

Новината за споразумението на Мъск с Комисията по ценните книжа и фондовите борси обаче успокои инвеститорите и акциите на компанията тръгнаха нагоре. С което започна да нараства и състоянието на милиардера.

Така ден след новината за споразумението 47-годишният Мъск вече е с 1,7 млрд. долара по-богат, като днес състоянието му е на ниво от 23,2 млрд. долара.

Е, то още не се е възстановило до 24,4 млрд. долара, колкото бе в деня на фаталния туит (определен от някои шеговито като най-скъпият туит в историята досега).
Коментари: 0