Spotify избра датата, на която да стане публична компания

IPO-то на стрийминг платформата става все по-необичайно

Spotify избра датата, на която да стане публична компания
От началото на следващия месец Spotify ще започне да се търгува на Нюйоркската фондова борса (NYSE), съобщава CNNMoney. Публичният дебют на стрийминг платформата обаче няма да бъде като другите – няма да се удря камбаната в първия борсов ден, няма да се дават интервюта, а екипът дори няма да направи парти по повода.

„За нас, да бъдем публична компания никога не е било свързано с всичко това“, коментира Даниел Ек, главен изпълнителен директор и основател на Spotify, по време на инвестиционно събитие в снощи. Тогава компанията обяви и датата, на която започва търговията – 3 април.

Липсата на церемония на Wall Street само добавя допълнителен щрих към необичайния характер на първичното публично предлагане (IPO) на Spotify. Дружеството за стрийминг на музика подаде документи през миналия месец, за да търгува своите акции директно на NYSE. За разлика от традиционните IPO-та, Spotify няма да набира нов капитал. Вместо това тя просто ще качи за търговия акциите, притежавани от вътрешни лица.

„Традиционният модел, при който една компания става публична, просто не е много подходящ за нас“, каза Ек при откриването на събитието вчера.
Коментари: 0