Стамен Янев поема Агенцията за инвестиции

За зам.-изпълнителен директор на БАИ е назначена Маджиде Ахмедова

Стамен Янев поема Агенцията за инвестиции
Стамен Янев е новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции. Това определи със заповед министърът на икономиката Божидар Лукарски, съгласувана с министър-председателя Бойко Борисов.

Янев е юрист, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията, както и в областта на инвестициите. Новият изпълнителен директор на БАИ е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски". Специализирал е европейско и английско право в ASSER College Europe, Холандия, University of Cambridge, European University Institute, University City College във Флоренция, Италия. Завършил е английска гимназия ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково.

Със заповед на министър Божидар Лукарски за зам. изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции е назначена Маджиде Ахмедова.

Тя е икономист и има управленски стаж в държавната администрация и в реалната икономиката. Работила e в Данъчната администрация и е била зам. изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. Професионалната й кариера преминава през Индустриален холдинг „България" и „Алкомет" АД - Шумен.
Коментари: 0