Стартира модернизацията на жп гара Бургас

Даден е старт на строителните дейности по рехабилитацията на железопътна гара Бургас

Стартира модернизацията на жп гара Бургас
176 ~ 1 мин. четене
Днес, е даден официален старт на строителните дейности по рехабилитацията на железопътна гара Бургас. Рехабилитацията на жп гара Бургас е част от проект „Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T-мрежата, който се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.

Изпълнител по договора за проектиране и строителство е ДЗЗД „Железопътна инфраструктура Бургас“, а стойността на сключените договори е близо 7,4 млн. лева без ДДС.

Заместник генералният директор на НКЖИ пожела на изпълнителите спорна и успешна работа и заяви, че: „В края на 2015 година, жп гара Бургас ще бъде изцяло реставрирана, запазила своята красота и автентичност”.

Очаква се обектът да бъде въведен в експлоатация в края на 2015 г. След неговото реализиране, жп гара Бургас ще бъде изцяло реставрирана и отговаряща на изискванията за енергийна ефективност, чрез внедряване на висококачествени, енергоефективни материали.

Използването на съвременни технологии ще бъде умело съчетано с архитектурния облик на зданието, с цел запазване на автентичния му вид предвид факта, че гарата е обявена за архитектурен паметник.


Коментари: 0