Столична община пусна предсрочно ремонтирания бул. „Черни връх“

Реновираният пътен участък е с дължина 1.4 км и има по 2 ленти във всяка посока

Столична община пусна предсрочно ремонтирания бул. „Черни връх“
3926 ~ 1 мин. четене
От 13.00 ч. в събота движението по бул. „Черни връх“ между ул. „Флора Кънева“ и бул. „Тодор Каблешков“ е отворено. Това съобщиха от Столична община, а в профила си във Facebook премиерът в оставка Бойко Борисов написа, че това се случва почти месец предсрочно. Реновираният пътен участък е с дължина 1.4 км и има по 2 ленти във всяка посока и още една за ляв завой при кръстовищата.

След реконструкцията в участъка от ул. „Флора Кънева“ до бул. „Тодор Каблешков“ булевардът е разширен, с габарит от 14 м. до 22 м. За изграждането на новата инфраструктура са направени 40 000 м³ изкоп. В нови тръбни мрежи са положени 49 000 м. телекомуникационни и оптични кабели, както и 31 000 м. кабели за средно и ниско напрежение. Положени са над 15 000 т. асфалтови смеси.Изградените нови тротоари от унипаваж са с габарит от 3 до 6 м. с обща площ 8 000 м². Положени са 2000 м. нови бетонови бордюри. Поставени са парапети, както и антипаркинг стълбчета възпрепятстващи паркирането върху тротоарните площи. Положена е хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация. Двустранно на пътното трасе са поставени 70 броя нови стоманотръбни стълба за улично осветление. Поставено е икономично и екологично съобразено LED осветление.

„Всички мрежи - канализационна, водопроводна, газопреносна, телекомуникационна, тръбни за средно и ниско напрежение, улично осветление, са изцяло обновени, нещо, което от 30-40 години не е правено“, коментира Борисов. Той добавя, че стойността на ремонта и разширението е 13 млн. лв., като правителството до момента е отпуснало 7 млн. лв.Подкрепи Economic.bg