Световни хотелски вериги планират да стъпят у нас

Водещи експерти обсъждат подобряването на туристическата среда в България

Световни хотелски вериги планират да стъпят у нас

Световноизвестни хотелски вериги проучват възможностите за навлизане на българския пазар и изграждане на луксозни хотели, които да оперират под техните марки. Това стана ясно по време на 5-та годишна среща на Националния борд по туризъм, който се проведе в хотел InterContinental Sofia.

Според Константин Бояджиев, управител на водещата инвестиционна компания Галакси Инвестмънт Груп и член на Управителния съвет на борда, присъствието на международни хотелски вериги от такъв ранг вдига качеството на обслужване в сектора, привлича платежоспособни клиенти и влияе положително на имиджа на България.

„Нашата компания има дългогодишен опит в сътрудничеството със световни гиганти, сред които са новооткрития InterContinental Sofia, Hilton Sofia и Radisson Blu, както и ваканционният хотел Barceló Royal Beach в курортен комплекс Слънчев бряг. По думите му в последните няколко години голяма част от предприемачите се насочват към хотелиерския сегмент, като един от най-активните на пазара на недвижими имоти.

В рамките на дискусията се разгледаха възможностите за насърчаване на инвестициите в сектора,  развитието на културния туризъм в градска среда и други актуални теми.  Бяха обсъдени въпроси, свързани с развитието на туристическата индустрия и съвременните тенденции в туризма на прага на новия летен туристически сезон.

Участниците във форума се обединиха около мнението, че качеството на туристическата услуга постоянно се подобрява, повишава се добавената стойност към клиентите, а от там се наблюдава ръст на нощувките и приходите. Всичко това се отразява благоприятно върху дългосрочната рентабилност на сектора и спомага за увеличаването на притока от чужди капитали, тъй като все повече инвеститори се стремят да се възползват от подобряващото се представяне на хотелския пазар у нас.

Събитието беше открито от министъра на туризма Николина Ангелкова, която представи предстоящите промени в закона за туризма и наредбата за категоризация на местата за настаняване.

Коментари: 0