Т-Маркет открива магазини в 12 града наесен

Веригата придоби обектите от закритите Пени Маркет

Т-Маркет открива магазини в 12 града наесен
Веригата за бързооборотни стоки "Т-Маркет" ще открие свои магазини в още 12 града в страната наесен. Това анонсираха от фирмата до медиите. Подробностите ще бъдат обявени на събитие идния петък.

През април т.г. стана ясно, че веригата ще се сдобие с 12 от магазините на Penny Market (Пени Маркет), след като търговецът обяви, че напуска страната ни. "Максима България", която е собственик на "Т-Маркет", бе внесла искането за придобиване на обектите от "Рила Проект" ЕООД в Комисията за защита на конкуренцията.

През септември миналата година "Пени" обяви, че се изтегля от България и ще затвори всичките си 43 обекта. Тогава бе решено, че 6 от магазините ще преминат към "Билла България". Двете компании - Пени и Билла, са под шапката на германската REWE Group. 

С придобиването магазините в страната на "Т-Маркет" ще станат над 60, което ще я постави на третото място при търговските вериги, заемано  сега от "Кауфланд" с 55 магазина, пише "Капитал". Лидер е "Билла" със 102 магазина, следвана от "Лидл" със 79 обекта.
Коментари: 0