10-те най-добри авиокомпании за 2017 г.

Традиционно азиатските авиолинии доминират в подреждането

10-те най-добри авиокомпании за 2017 г.

Всяка година сайтът за авиация Skytrax представя своя списък с най-добрите авиокомпании в света. Традиционно азиатските авиолинии доминират в подреждането.

Вижте победителите за 2017 г.:

10. Garuda Indonesia


Това е националният превозвач на Индонезия, който лети до над 40 местни и 36 международни дестинации. Garuda Indonesia започва да лети през 1949 г., а днес превозва повече от 25 милиона пътници годишно.

9. Hainan Airlines


Празнувайки своята 24-годишнина през 2017 г., Hainan Airlines е единственият китайски континентален превозвач, който е класиран като 5-звездна авиокомпания. Основният международен център на компанията е летище Пекин. Има флота от над 180 самолета.

8. Etihad Airways


Etihad Airways започва да оперира през ноември 2003 г., днесе сред най-големите авиокомпании, като лети до дестинации в Близкия изток, Африка, Европа, Азия, Австралия и Северна и Южна Америка с флота от 117 самолета Еърбъс и Боинг.

7. Lufthansa


Lufthansa е най-голямата немска авиокомпания и в комбинация с дъщерните си дружества е най-голямата авиокомпания в Европа. Lufthansa управлява флота от над 260 самолета и е един от основателите на Star Alliance.

6. EVA Air


EVA Air е втората по големина тайванска авиокомпания, която лети до над 40 международни дестинации в Азия, Австралия, Европа и Северна Америка. През юни 2013 г. EVA стана член на Star Alliance.

5. Cathay Pacific Airways


Избрана за авиокомпания на годината 2014, Cathay Pacific Airways печели четири пъти наградата за най-добра световна авиокомпания. Групата Cathay Pacific, включително Cathay Dragon, оперира над 150 самолета до 130 дестинации по целия свят.

4. Emirates


Основана през 1985 г. в Дубай само с два самолета, Emirates вече разполага с флотилия от над 230 самолета и понастоящем лети до над 140 дестинации в повече от 80 страни по света. Мрежата на Emirates се разраства непрекъснато, като всяка седмица от Дубай тръгват над 1500 полета за дестинации на шест континента.

3. ANA All Nippon Airways


Японският превозвач ANA All Nippon Airways е 13-ата по големина авиокомпания в света по приходи (2013 г.). Основана през 1952 г., ANA лети по 72 международни маршрута и 115 вътрешни маршрута с флотилия от около 240 самолета.

2. Singapore Airlines


Singapore Airlines е една от най-уважаваните туристически марки по света. Тя има една от най-младите самолетни флоти в света и лети до дестинации на шест континента.

1. Qatar Airways


В относително кратък период от време, Qatar Airways се разраства до повече от 140 дестинации по целия свят, предлагайки високо ниво на обслужване, което помага на спечелилия редица награди превозвач да стане най-добрият в света. Мрежата на Qatar Airways обхваща бизнес дестинации в Европа, Близкия изток, Африка, Азиатско-тихоокеанския регион, Северна и Южна Америка.

Коментари: 0