10-те най-екзотични плажа в Европа

Освен екзотика, те предлагат спокойствие и незабравими гледки

10-те най-екзотични плажа в Европа
6792 ~ 2 мин. четене
Плажовете в Европа привличат стотици милиони туристи годишно и конкурират успешно най-красивите плажове в Австралия, Америка, Азия и Африка. В световен мащаб няма друг континент, който привлича толкова посетители. Изданието Magical Earth представя топ 10 на най-екзотичните плажове на Стария континент:
10. Навагио, Закинтос
Навагио на гръцки означава корабокрушение. Името на плажа идва от стария кораб, който може да се види там. Това е най-красивият плаж в Гърция и един от най-добрите в света.
9. Марасаса Бийч, Тропея, Италия
Тропея е един от най-красивите градове в Италия и бижуто на Кантабрия. Туристите на плажа могат да се насладят на белия пясък, кристално чистите води и зашеметяващи скали.
8. Конча, Сан Себастиян, Испания
Целият район е голяма лятна атракция. Ивицата е не само красива, но и с невероятни води за плуване. 
7. Миртос, Кефалония, Гърция
Гръцките плажове са известни със своята красота и Миртос не прави изключение. Той бие всички, когато става въпрос за бял пясък и чисти води. Този красив залив е заобиколен от високи зелени скали и има милиони бели камъчета. 
6. Прая да Марина, Алгарве, Португалия
Това е най-известният и най-сниманият плаж в Португалия, Той бе номиниран за един от 10-те най-добри плажа в Европа и спечели първо място в класацията на Trip Advisor Travellers' Choice Awards. Разположените наблизо варовикови скали и морски пещери, допълват още повече естествената красота на плажа. 
5. Кала Маререла, Менорка, Испания
Кала Маререла е перфектно бягство от тълпите от хора. Плажът е с фин пясък и чисти тюркоазени води. 
4. Zlatni Rat, Брач, Хърватска
Дългият полуостров на Хърватия е известен с този красив плаж, за който се знае, че променя формата си в зависимост от приливите. Това е и най-известният плаж за сърф, който впечатлява туристите от цял свят с красотата си. 
3. Кала Голорице, Сардиния, Италия
Познат като един от най-красивите плажове в Италия, не е изненадващо, че Кала Горице е един от най-впечатляващите на Стария континент. Той също така е част от културното наследство на ЮНЕСКО. 
2. Vik Black Sand Beach, Исландия
Вик бийч се намира в прекрасната Исландия. Плажът е известен с това, че има най-черния пясък в света. Бреговата му линия е уникално красива. 
1. Плаж Стини, остров Вис, Хърватия
Този невероятен плаж е малък и скрит. Има само един тесен проход между скалите, който го свързва с морето. Стини има всички характеристики, които са перфектното тайно плажно съкровище на Хърватия и Адриатическо море. 
Подкрепи Economic.bg