10-те най-снимани градове в Европа

Вижте в кои европейски градове хората правят най-много снимки

10-те най-снимани градове в Европа
Континентът Европа е сред най-предпочитаните от туристите места. Оказва се, че 7 от 10-те най-посещавани страни са европейски. Причините са повече от ясни – богатата история и добре запазеното културно наследство, безопасността, удобният транспорт, хотели и обслужване.

Вижте в кои европейски градове хората правят най-много снимки:

10. Мадрид

Столицата на Испания - Мадрид, е известен със своя нощен живот. Той е и университетски град, а разнообразието от етнически групи го прави един от най-космополитните градове в Европа.

9. Прага

Чешката столица Прага е един магически град на зашеметяващи катедрали, средновековна архитектура, култура, изискана кухня. Това го прави един от най-посещаваните градове в Европа. Градът е известен и с огромното разнообразие от бира, която се предлага в пражките заведения.

8. Будапеща

Унгарската столица Будапеща представлява съчетание от два града – Буда и Пеща, разделени от река Дунав, но обединени в един великолепен метрополис. Будапеща е съкровищница на архитектурни забележителности, живописни мостове, термални бани и богата култура.

7. Флоренция

Столицата на Тоскана – Флоренция, често е определяна като столицата на Ренесанса, заради множеството свои художествени и архитектурни съкровища. Запасите от художествени шедьоври на Флоренция, като катедралата Санта Мария дел Фиоре и галерията Уфици, са из целия град.

6. Монако

Монако е град-държава, станал известен с богатите хора, които имат луксозни къщи там, яхти за милиони, скъпи хотели и хазарт. И докато това е перфектното място за забавление за богатите пътници, страната има какво да предложи и на по-малко заможните от тях.

5. Венеция

Намиращ се в североизточната част на Италия, Венеция е архипелаг от 118 острова и всички те са свързани помежду си от стотици красиви мостове и живописни канали. Интересните водни пътища и историческата архитектура правят Венеция един от най-романтичните градове в света.

4. Истанбул

Служейки като столица на Османската и Византийската империя в миналото, днес Истанбул е най-големият град в Турция. Той се простира на двете страни на Босфора – тесен пролив, който свързва Азия и Европа. Това го прави единственият град в света, който обхваща два континента. В Истанбул живеят над 12 млн. души, а големите и шумни пазари привличат стотици хиляди туристи всяка година. Сред забележителностите му са Топкапъ сарай, църквата Света София, българската желязна църква Свети Стефан и Капалъ чарши.

3. Париж

Привличащ милоиони туристи годишно, френската столица Париж се превръща в една от най-популярните туристически дестинации в света. Наричан по различни начини, като „Градът на светлините”, Париж е известен с Айфеловата кула, Лувъра, Нотър Дам, Триумфалната арка и булевард Шанз Елизе. Градът е предпочитан от туристите и заради своята романтична атмосфера, развлечения, гурме кухня, мода, изкуство и култура.

2. Барселона

Барселона е една от топ-туристическите дестинации в Испания, защото предлага всичко, което туристите търсят в един европейски град - от историческа архитектура до оживена търговия и бурен нощен живот. Уникални за Барселона са архитектурните чудеса на известния испански архитект Антонио Гауди, в които се включва известната църква Саграда Фамилия, както и Магическия фонтан.

1. Рим

Столицата на Италия - Рим, е един от най-любимите и предпочитани градове за туризъм. Той съчетава в себе си история и съвремие. Градът е известен с древните римски жилищни структури, Колизеума и Ватикана, а също така е и важен център за културата, властта и религията в продължение на повече от 2500 години.
Коментари: 0