The Venture набира проекти до 1 декември 2016

Най-добрата идея ще получи награден фонд от $1 000 000

The Venture набира проекти до 1 декември 2016
3701 ~ 2 мин. четене

Крайният срок за подаване на проекти за участие в глобалната инициатива на Chivas - The Venture, е 1 декември. Първите български проекти за участие вече са подадени. Участниците в надпреварата ще се състезават за награден фонд от 1 млн. долара, за да стартират своя бизнес идея. На локално ниво жури ще определи кой проект да представи страната на глобалния финал на Chivas The Venture.

Финалистите ще заминат на едноседмично обучение за управление на бизнес и ще представят идеите си пред световни бизнес лидери. Наградният фонд от $1 млн. ще бъде разпределен между тях, като $250 000 ще бъдат разпределени чрез 5-седмично гласуване, a останалите $750 000 ще бъдат разпределени от глобално жури между един или повече екипи.

Участието е безплатно след регистрация на www.chivaselevator.bg. В същата програма може да се включат и студенти, които да станат част от стартъп екипите. Ако искате да промените света и търсите съмишленици, може да започнете оттук.

Това е третото издание на конкурса The Venture, който провокира значима социална промяна, набира проекти за бизнеси с кауза от 32 държави на шест континента. България е участник за трета поредна година. 

Първата година българският финалист беше стартиращата компания Arthesis, която разработва уникални персонализирани обвивки за протези чрез 3D принтер. Миналата година Bee Smart Technologies тения продукт за следене на пчелни семейства отиде на международния финал.

На 4 ноември Chivas организира безплатни обучения за стартиращи бизнеси в София Тех Парк. Те ще помогнат на предприемачите да подготвят успешен и добре балансиран социален бизнес.

На обучението всеки, който иска да се бори за стартъп финансиране, може да получи подготовка по представянето на своя продукт или услуга в родна или международна среда. Програмата започва в 9:00 часа сутринта с представянето на Chivas The Venture и добър опит от предварителните две издания на глобалната надпревара за стартъпи с кауза.

Подкрепи Economic.bg