Топ лъжите във Facebook през 2014 г.

Изданието The Huffington Post представя най-разпространените лъжи в социалната мрежа през тази година

Топ лъжите във Facebook през 2014 г.
Автор: Божидара Иванова
С увеличаване броя на потребителите на социалната мрежа Facebook, се увеличава и броят на лъжите. Лошото е, че много хора вярват на всичко, което прочетат и го приемат за чиста монета, пише изданието The Huffington Post.

През 2014 г. една от най-разпространените лъжи в социалната мрежа през тази година е, че поставянето на определен статус на стената ще защити публикуваните снимки. След като компанията обяви промените в условията на използване на социална мрежа, много хора публикуваха по стените си текст, с който се посочва, че снимките са за лично ползване.

Друх слух, който излезе през настоящата година в социалната мрежа е за смъртта на актьора от филмовата поредица "Сам вкъщи" Маколи Кълкин. Подобна новина бе споделена и за актрисата Бети Уайт, която бе споделена повече от 2 млн. пъти.

Появи се и антиреклама във Facebook, че смартфоните на Apple могат да се самозапалят, ако бъдат поставени в микровълнова фурна.

Не за първи път се носи слуха, че социалната мрежа ще стане платена услуга. редица потребители повярваха на това и писаха статуси против тази промяна. Компанията обаче многократно заяви, че използването на Facebook е безплатно и винаги ще бъде.

Погрешно бе интерпретирано и твърдението, че сред учените в Университета Харвард се води спор дали Плутон отново да не бъде обявен за планета.

През 2014 г. излезе в социалната мрежа и снимката на красивия затворник Джеръми Микс, з акойто плъзнаха слухове, че е подписал договор за 30 хил. долара с модната компания Blaze Modelz. Това разбира се оказа поредната лъжа.
Коментари: 0