Тръмп: Ако атакуват САЩ, винете съдията, блокирал забраната за пътуване

Администрацията на държавния глава ще използва всяко правно средство, за да поднови забраната

Тръмп: Ако атакуват САЩ, винете съдията, блокирал забраната за пътуване
Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че съдията, който блокира забраната за пътуване ще бъде виновен, ако страната бъде атакувана, пише вестник The Telegraph. 

"Просто не мога да повярвам, че съдия ще постави нашата страна в такава опасност. Ако нещо се случи винете него и съдебната система", написа Тръмп в социалната мрежа Twitter. 

По думите на Тръмп съдията Джеймс Робарт е поставил страната в "опасност", позволявайки на гражданите на седем мюсюлмански държави, на които бе забранено да влизат в САЩ, да "залеят" държавата. 

От администрацията на президента съобщиха, че ще използват "всяко правно средство", за да подновят отново изпълнителната заповед за бежанците и имиграцията. Те обявиха още, че ще изпълнят съдебното нареждане. 

"САЩ се отличават с независимост на съдебната система, което позволява на съдиите открито да се противопоставят на ръководителя на Белия дом", заяви Фьодор Козлов, управляващ партньор в чикагска юридическа компания.

Той коментира още, че указът за имиграцията, макар и да отговаря на предизборните обещания на Тръмп, по своята природа е дискриминационен. 

Коментари: 0