Тръмп мисли да затвори правителството заради оградата с Мексико

Според него Сенатът няма да разреши финансирането на проекта

Тръмп мисли да затвори правителството заради оградата с Мексико

Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп призна, че има голяма вероятност Сенатът да не одобри неговото искане да се отпусне 5 млрд. долара финансиране на оградата по границата с Мексико. Затова Тръмп смята, че от полунощ правителството ще затвори, пише Reuters.

Преди насрочената среща на сенаторите от издигналата го за държавен глава Републиканска партия в Белия дом Тръмп написа в Twitter, че „сега Демократите управляват затварянето“. Миналата седмица пък американският лидер коментира, че би бил горд да затвори правителството заради въпроса за граничната сигурност. „Аз ще бъда този, който ще го затвори“, заяви тогава той.

Тръмп извика републиканските сенатори в Белия дом, за да ги убеди да подкрепят отпускането на 5-те млрд. долара финансиране за оградата. След това обаче президентът коментира, че е малка вероятността проектът да получи одобрението на Сената. По-рано тази седмица сенаторите приеха краткосрочен закон за финансирането на правителството, който обаче не включваше пари за оградата.
Коментари: 0