Тръмп наложи нови санкции спрямо Иран

Американският лидер определи рестрикциите като най-тежките, налагани от Вашингтон на чужда държава

Тръмп наложи нови санкции спрямо Иран

Снимка: БТА

Доналд Тръмп обяви, че страната му е наложила нови санкции спрямо Иран и конкретно спрямо централната банка на страната, пише CNBC. Американският президент определи новите санкции като „най-тежките“, налагани някога от Вашингтон по отношение на чужда държава.

„Това е много голямо. Сега отрязваме всички източници на средства към Иран. Току-що санкционирахме Иранската национална банка“, казал е Тръмп пред репортери, като по-късно уточни, че е имал предвид Централната банка на страната. „Това са най-тежките санкции някога налагани над държава“, добави той.

По-рано американският лидер обяви, че ще бъдат наложени нови значителни санкции срещу Техеран в отговор на това, което САЩ смятат, че е било иранска атака над петролните рафинерии в Саудитска Арабия.

Различни американски представители, включително държавният секретар Майк Помпео, обвиниха Иран, че е организирала въздушните удари с дронове по съоръжения за преработка на петрол на Саудитска Арабия. Други, сред които е и самият Тръмп, се въздържаха да назоват Техеран като отговорна страна за атаката. Самата близкоизточна страна отрича да стои зад нападението.
Коментари: 0