Тръмп се срещна с основателя на Twitter, часове след като нападна платформата

Президентът на САЩ упрекна Twitter в „дискриминационно“ отношение

Тръмп се срещна с основателя на Twitter, часове след като нападна платформата
644 ~ 1 мин. четене
Президентът Доналд Тръмп се срещна с главния изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси във вторник, часове, след като държавният глава обвини социалната мрежа в „дискриминационно“ отношение консервативните потребители и към него, тъй като е републиканец. 

Американският президент използва платформата изключително активно, за да споделя мнението си на всеослушание. През последните дни, след огласяването на доклада на специални прокурор Робърт Мълър, той туитна и ретуитна в мрежата над 40 публикации. Две от тях бяха критични към самия Twitter. 

За проведената среща потвърди самият Тръмп, като публикува снимка от нея в Twitter.  „Обсъдихме много въпроси, свързани с платформата им и социалните медии като цяло. С нетърпение очаквам поддържането на отворен диалог!“, написа той в профила си с близо 60 млн. последователи. 

„Джак имаше конструктивна среща с президента на САЩ днес по покана на държавния глава“, коментираха от Twitter. От компанията изтъкват още, че двамата са обсъждали плановете на социалната мрежа за оздравяване на обществения разговор, особено преди изборите в страната през 2020 г. 

Въпреки че някои шефове на технологични компании имат либерални схващания, те неизменно твърдят, в продуктите им няма политически пристрастия. Години наред публични личности с десни възгледи твърдят, че Twitter и други социални мрежи са предубедени към консерваторите. 

От всътпването си в длъжност Тръмп също излага подобни твърдения. Във вторник държавният глава написа, че е „многоратно дискриминиран“ и „не се отнасят към мен както към републиакнците“. 

Президентът каза още, че е „трудно за хората да се регистрират“ и обвини Twitter, че „непрекъснато сваля хора от списъка“ с последователите му.  
Коментари: 0