Три основни авиокомпании получават първите китайски самолети ARJ21

Те се подготвяха дълго преди да приемат ARJ21 в своя флот

Три основни авиокомпании получават първите китайски самолети ARJ21

Снимка: Pixabay

Китайската корпорация за търговска авиация (COMAC) достави първите три самолета ARJ21 от собственото си производство на Air China, China Eastern Airlines и China Southern Airlines. До края на годината всяка от тях ще получи общо три самолета.

Самолетът ARJ21 е регионален самолет със 78–90 места, произведен от китайската държавна аерокосмическа компания Commercial Aircraft Corporation от Китай (COMAC). За първи път е разработен през 2002 г. 

Трите модела, доставени на Air China, China Eastern Airlines и China Southern Airlines, имат конфигурация от 90 места за всички икономични класове.

Трите авиокомпании се подготвяха дълго преди да приемат ARJ21 в своя флот. През декември миналата година Air China създаде група ARJ, за да  подготви за обучение на персонала и за логистична поддръжка.

На 26 февруари China Eastern откри нова база на летището в Шанхай Hongqiao, която оперира основно с вътрешни търговски самолети като ARJ21 и C919.

China Southern Airlines планира да експлоатира самолета в Гуанджоу в провинция Гуандун в Южен Китай, където ще натрупа цялостен експлоатационен опит в предоставянето на достъпно и удобно полетно изживяване на клиентите.

COMAC има още два пътнически самолета в разработка.

 

Коментари: 0