Ципрас: Няма да намаляваме заплатите

Няма да има и други подобни мерки, които да доведат до по-сериозна социална криза в страната, каза гръцкият премиер

Ципрас: Няма да намаляваме заплатите
104 ~ 1 мин. четене

Няма да има намаляване на заплатите и пенсиите. Няма да има масови уволнения и съкращения. Няма да има и други подобни мерки, които да доведат до по-сериозна социална криза в страната. Това каза гръцкият премиер Алексис Ципрас, който отхвърли и възможността в страната да се проведат нови предсрочни парламентарни избори.

"На този етап не виждам необходимост от среща на лидерите на политическите партии, но аз имам готовност за среща с лидера на Нова демокрация и бивш премиер Андонис Самарас, ако той има желание да получи информация за случващото се в държавата", поясни премиерът.

"Проблемът с ликвидността, пред който е изправена гръцката икономика, ще бъде решен при приключването на преговорите с Брюксел за реформите. Няма нужда от трети заем или нов меморандум", каза още Ципрас в интервю за вестник "Рилнюз".

Ципрас категорично защити финансовия си министър Янис Варуфакис, както и тези на административната реформа Йоргос Картугалос и на отбраната Панос Каменос. Според него има "организирана атака срещу тях за дискредитирането им". Аз лично съм доволен от работата с тях, подчерта Ципрас.

Борбата срещу корупцията остава сред приоритетите на правителството, каза Ципрас и поясни, че когато става въпрос за приватизация кабинетът не използва този термин, защото става въпрос за "консорциуми с голямо държавно участие, за да може да бъде защитен общественият интерес".

Коментари: 0