Цветанов: Диалогът с МВР е изключително труден

Бившият вътрешен министър разбрал от медиите за пормените в сектор \"Сигурност\"

Цветанов: Диалогът с МВР е изключително труден

Нарушена е комуникацията между ръководството на МВР и синдикатите. Всяка една стъпка, която се предприема, трябва да бъде обсъждана, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов пред bTV.  

„Няма диалог, а докато няма диалог, не можем да постигнем необходимия ефект”, добави още той.  „Секторът за сигурност винаги е бил недофинансиран, но финансовият министър иска да си върже бюджета и дава това, което има като възможност в момента.  Когато аз бях министър на вътрешните работи имахме много спорове с финансовия министър тогава Симеон Дянков. Премиерът винаги се намесваше”, каза още Цветанов. 

Цветан Цветанов съобщи, че е научил от медиите за промените във финансирането на сектор "Сигурност", които правителството тихомълком приеи заради които полицаите протестират през последните два дни. 

"Не съм запознат за това решение, станахме информирани от този спонтанен протест. Дори във вътрешната комисия (бел. ред. на заседанието вчера) комисията имаше въпроси, които искаме да зададем", каза Цветанов. Няма диалог, няма диалог, повтори той  и продължи: "Докато няма диалог, не можем да постигнем необходимия ефект." По думите му комисията ще иска от Бъчварова да докладва "какво е прогнозирано и какъв е ефектът". 

Бившият вътрешен министър коментира и полицейските блокади на редица пътни артерии в страната. „Не е нормално да блокираме кръстовища по този начин, защото това ограничава правата на другите хора, които нямат никаква вина” , заяви той. Според него протестите на служителите на МВР са спонтанни.  

 

Коментари: 0