\"Щом има синдикати, има и проблеми\"

Кирил Домусчиев, председател на КРИБ

Цитат на деня:

\
236 ~ 2 мин. четене
Има ли синдикати, има и проблеми. Това заяви председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев във връзка с протестите в системата на МВР пред БНТ. 
 
"МВР не е ефективно, нужна е реформа", коментира Домусчиев и се оплака от високите цени, които трябва да плащат бизнес средите за охраната на предприятията си.

Никъде по света не е нормално полиция и армия да протестират. Където се случват такива неща, се стига до преврати, каза още Домусчиев.

Ясно е, че МВР трябва да се реформира. Ние имаме най-много полицаи на глава от населението, а същевременно издържаме и една армия от охранители. Аз си плащам данъците, за да получават заплати служителите на МВР, но имам и 20 охранители в завода, на които също плащам заплати.

В Италия имам завод и там имам един портиер, защото полицията си върша работата, даде пример той. МВР трябва да се реформира. Работата на МВР трябва да се подобри. Не знам дали трябва да се махнат или останат 20-те заплати, но възрастта за пенсиониране трябва да се увеличи. Задължително е чиновниците, чистачките и всякакви други там, да минат в друга категория труд. Чиновниците трябва да се отделят от редовите полицаи. Полицаите, които са на улицата, трябва да се добре заплатени и ние трябва да им се отблагодарим, но трябва и да изискваме повече от тях. Не е нормално полицаите да излизат на улицата и да предизвикват безредици. Това го няма никъде в Европа, категоричен беше Домусчиев.

Вчера четирите национално представителни организации излязоха с декларация, в която призоваха правителството да не отстъпва от реформата в сектор "Сигурност" и пред протестите на полицаите.
Подкрепи Economic.bg