Сидеров и Чуколов без имунитет

Над 140 депутати подкрепиха искането на главния прокурор

Сидеров и Чуколов без имунитет

Снимка: архив БГНЕС

176 ~ 1 мин. четене
Народното събрание свали имунитета на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов по искането на главния прокурор за образуване на наказателно постановление, предаде „Фокус".

144 народни представители бяха „за“, 11 гласуваха „против“ и 1 гласува „въздържал се“ за свалянето на имунитета на Сидеров. Решението подкрепиха представители на всички парламентарни групи, против бяха членовете на „Атака” и от „БСП лява България” имаше „въздържал се“. 

За свалянето на имунитета на Десислав Чуколов гласуваха 148 „за“, 11 „против“ и 0 „въздържал се“. Така депутатите одобриха проекти за решения по исканията на главния прокурор на Република България, за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу Волен Николов Сидеров и Десислав Славов Чуколов, народни представители в 43-то Народно събрание. 

Главният прокурор внесе в НС искането за свалянето на имунитетите на двамата депутати, след като на 12 октомври Сидеров и Чуколов предизвикаха скандал пред магазин за алкохол и цигари в столицата, а след това на 25 октомври, в нощта на първия тур на местните избори, лидерът на ПП "Атака" нахълта в сградата на НАТФИЗ. 

По време обсъжданията в пленарна зала Волен Сидеров каза, че не се е отказал сам от имунитета си, защото няма доверие в българската правораздавателна система. Той даде за пример делото, което се е водило срещу него заради случилото се на летището във Варна. 
Подкрепи Economic.bg