Twitter обмисля опции за платено съдържание

В опит да диверсифицира източниците на приходи

Twitter обмисля опции за платено съдържание

Снимка: Unsplash

Twitter опипва почвата за пускането на платени абонаменти, идеята за които е заложена във функцията Super Follows. Компанията открехна завесата към нея по време на свое събитие, на което стана ясно, че тя може да стартира още тази година.

Чрез нея потребителите ще получат възможността да плащат за съдържание с добавена стойност от други потребители, като ексклузивни туитове, директни съобщения или платен бюлетин например.

Преосмисляме стимулите и проучваме решения, за да осигурим модели на парични стимули за създателите и издателите, които да бъдат пряко подкрепени от тяхната аудитория“, казаха от Twitter в презентацията си, предава CNN. Повече подробности се очакват през следващите месеци.

Новината потвърждава опитите на компанията да намери нови източници на приходи, разнообразявайки портфолиото си отвъд рекламния бизнес. Миналия месец Twitter обяви придобиването на компанията за бюлетини Revue.

А концепцията за потребители, които плащат за ексклузивно съдържание, става все по-популярна с възхода на платформи като OnlyFans и Substack.

Коментари: 0