Twitter разведрява кризата в Гърция с Grexit песни

\"Should I Stay or Should I Go\" е между парчетата, избрани от потребителите

Twitter разведрява кризата в Гърция с Grexit песни

Снимка: БГНЕС

204 ~ 1 мин. четене

От социалната мрежа Twitter се опитват да разведрят ситуацията около гръцката дългова криза с хаштага #grexit_songs, като дават възможност на потребителите си да предлагат песни, свързани с евентуалното излизане на Гърция от Еврозоната, предаде Mediapool, цитирайки Reuters.

Повечето предложения за песни са на гръцки, но има и английски песни от последните десетилетия, които могат да се свържат с невъзможността за постигане на споразумение между Атина и международните й кредитори.

Сред предложенията на английски са песента "Should I Stay or Should I Go" на The Clash и "Money, money, money. It's a rich man's world" на ABBA.

Beatles също са "включени" в подборката с "Yesterday (All My Debt Payments Seemed So Far Away). 

Едно предложение обаче може да крие по-дълбок смисъл.

Потребител предлага леко променена част от песента на Pulp "Common People" - "I want to live like homeless people", вместо "I want to live like common people", като се намеква за бедността, породена от мерките за икономии в Гърция.

Песента "Common People", написана от Джарвис Кокър, разказва за богата гъркиня, която учи в британски колеж и казва, че иска да бъде като обикновените хора.

Непотвърдени информации във вестници и интернет посочват, че жената от песента е Данае Страту, съпругата на сегашния финансов министър на Гърция Янис Варуфакис.

Подкрепи Economic.bg