Uber се изтегля от Дания заради нов закон

Потребителите в страната са 300 000

Uber се изтегля от Дания заради нов закон

Компанията за споделени пътувания Uber ще се изтегли от Дания през следващия месец заради проектозакон, затягащ стандартите за таксита.

Доскоро компанията имаше намерение да остане в страната и да се бори с новия закон, който беше представен в парламента миналия месец. Така че е напълно възможно това да е опит за натиск в последната минута върху местните регулатори за преосмисляне на предложенията, пише онлайн изданието Techcrunch.

За да може компанията да оперира на пазара, "предложените регламенти трябва да се променят”, заявява говорител на Uber и добавя пред изданието, че компанията ще продължи да "работи с правителството", като се надява тази промяна да стане факт.

"За съжаление, поради предстоящите промени в нормативната база, ние сме нямаме друг избор освен да прекратим услугата“, става ясно още от изявлението на компанията. Евентуалната дата за спиране на услугата е 18 април.

В страната има повече от 2 хил. шофьори, коита работят за Uber, а потребителите на услугата, която стартира в Дания през 2014 г., са 300 хил. Както в България, така и в Дания работи технологичен център, в който работят около 40 инженери, но компанията няма намерение да го затваря към момента.

Коментари: 0