Убитите пешеходци са се увеличили с 30% през 2017 г.

През декември 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че прокуратурата започва обща национална проверка на всички пешеходни пътеки

Убитите пешеходци са се увеличили с 30% през 2017 г.
504 ~ 1 мин. четене
Пешеходците, загубили живота си през 2017 г. в следствие на пътен инцидент, са достигнали 157 души. Това е увеличение с 30%, показва справка на bTV.

През декември 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че прокуратурата започва обща национална проверка на всички пешеходни пътеки.

Инспекцията е възложена на вътрешното ведомство и на регионалното министерство и се контролирана от държавното обвинение.

„Жертвите и пострадалите в катастрофи през последните седмици са повече, отколкото бихме могли да приемем със съзнанието, че такава е статистиката. Тя не може да се мери. Нито един загубен на пътя човешки живот не е просто елемент на една извадка“, каза тогава Цацаров.

След края на проверката ще последват сигнални писма от МВР и предложения от прокуратурата до органите, задължени да контролират и поддържат маркировката - кметовете на съответната община. При неизпълнение ще последват санкции от полицията и държавното обвинение.
Подкрепи Economic.bg