Украинската нискотарифна авиокомпания SkyUp открива полети до Бургас

Засега са планирани само 6 полета от Лвов и 9 от Запорожието

Украинската нискотарифна авиокомпания SkyUp открива полети до Бургас
2219 ~ 1 мин. четене
Белчо Цанев Автор: Белчо Цанев

Украинската нискотарифна авиокомпания SkyUp открива директни полети до Бургас от следващото лято. Новината бе обявена на сайта на лоу-кост превозвача и потвърдена за Economic.bg. Засега са планирани само 6 полета от Лвов до Бургас. Датите са 15-и и 25-и юли, 5-и, 15-и и 26-и август и 5-и септември, а цените започват от 43 долара в посока България и 85 долара - обратно. Полетите ще се изпълняват със самолет Boeing 737-800 NG.

Девет полета планира SkyUp догодина от Запорожие до Бургас. Те стартират от 14-и юли и ще се провеждат всеки вторник до 8-и септември включително. Цените започват от 51 долара в посока Запорожие-Бургас и от 100 долара – обратно.

Украинската лоу-кост авиокомпания е основана през 2016 г., започва полети от декември 2017 г. и оперира с 9 самолета Boeing 737, модели „700“, „800“, „900 ER“ и „MAX“. Тя е създадена от семейство Алба и е базирана на летище „Киев Бориспол“.

Тя изпълнява множество сезонни чартърни линии. Основните направления, по които оперират самолетите ѝ, са от Киев до Варна, Париж, Ница, Пардубице (Чехия), Попрад (Словакия), Ларнака (Кипър), Неапол, Бари, Торино, Пиза, Римини и Катания (Италия), Барселона, Аликанте, Тенерифе и Палма де Майорка (Испания), Залцбург (Австрия), Ереван и Коломбо. Авиокомпанията изпълнява множество полети и от Лвов, Харков, Запорожие и Одеса до различни летища на Украйна, Европа и света.

Подкрепи Economic.bg