Уолстрийт отчете сериозни загуби заради COVID

Сред най-засегнатите компании е Boeing, която успя да се понижи с 3%

Уолстрийт отчете сериозни загуби заради COVID

Снимка: Pixabay

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските акции паднаха в петък, тъй като нарастващите случаи на нови коронавирусни инфекции поставиха под съмнение бързото възстановяване на индексите.

Средният дневен брой на нови случаи от пандемията в САЩ надхвърли 160 000, като губернаторът на Калифорния издаде ограничителна заповед за щата, която изисква ненужни срещи и събирания да бъдат избягвани в часовете между 22:00 и 05:00. Междувременно, CDC посъветва американските граждани против пътувания по случай Деня на благодарността.

Въпреки това, негативната вълна беше ограничена от добри новини във връзка с коронавирусните ваксини от Pfizer и BioNTech. Компаниите заявиха, че са подали заявление за разрешение за спешна употреба на ваксината си към FDA и че са готови да я доставят в рамките на часове, след като бъде одобрена от институцията.

Dow Jones спадна с 220 пункта, или 0.8%, до 29 263. S&P 500 се понижи с 0.7% до 3 557, докато Nasdaq изгуби 0.4% от стойността си. Една от най-слабо представилите се компании в петък беше Boeing, която успя да се понижи с 3%. Цените на петрола се повишиха през изминалата сесия, като отчетоха третото си поредно седмично покачване.                                                                                         

Възходящият импулс на черното злато може да бъде свързан с добрите новини около коронавирусните ваксини. Въпреки това, обновените мерки за справяне с пандемията в множество страни ограничиха печалбите. Златото също се покачи в петък. Министърът на финансите на САЩ сигнализира, че преговорите за стимулиращи мерки продължават, повишавайки привлекателността на ценните метали като убежище срещу инфлацията.

Акценти днес

Икономически данни – Еврозона

Акцентът за деня ще падне върху индексът на активността в производствения сектор в Германия и Еврозоната. Индикаторът измерва нивото на активност на мениджърите на покупки в производствения сектор. Отчитане над 50 показва разширяване в сектора, докато по-ниско ниво – свиване. Инвеститорите следят с интерес тези проучвания, тъй като мениджърите обикновено имат ранен достъп до данни за представянето на тяхната компания.

Инструмент на фокус

Alibaba Group Holding Ltd

Акциите на компанията се повишиха значително след разпродажбите от пандемията, след като онлайн покупките се повишиха във връзка с принудителното оставане по домовете във връзка с пандемията. Акциите не успяха да се задържат над 300 USD, като последва корекция до 200 перидоната експоненциална средна, където изглежда цената срещна подкрепа. Линиите на MACD започнаха да се сближават, което също ни дава сигнал за навлизане в дълга позиция. 

EUR/USD

Валутната двойка се намира в период на консолидация от началото на август. Цената направи многократни неуспешни опити за пробив на 1.1900, докато всяка корекция от това ниво остава ограничена от 100 периодната експоненциална средна.

OIL US

Петролът се намира във възходящ тренд от началото на месеца. Началото на това движение бяха новините за потенциалните ваксини срещу коронавирусната пандемия, която има потенциала да възвърне световната икономическа активност. Цената достигна зона на съпротива, като всяка корекция на възходящото движение остава ограничена над EMA 25.

US 500

Индексите бяха подкрепени в началото на месеца от потенциална ваксина от Pfizer. Възходящото движение успя да изпрати един от основните индекси на американската икономика отново над 3 500, като успя да се повиши дори над предходен връх. Цената в момента се намира отново около 3 550, където очакваме да срещне подкрепа и да продължи възхода си.

Източник:  https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0