Уолстрийт сложи край на 4-дневната негативна серия

Акциите на Amazon се повишиха с 5.7%, което е най-големия ръст на компанията от 20 юли насам

Уолстрийт сложи край на 4-дневната негативна серия

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските пазари затвориха на позитивна територия във вторник, след силната разпродажба в понеделник. S&P500 се покачи с 1.1%, като прекъсна 4-дневната серия от разпродажби, индексът се търгуваше на 33 15.57 пункта. NASDAQ се повиши с 1.7%, след като технологичните акции отбелязаха ръст в последната сесия. Dow Jones завърши позитивно с нарастване от 0.5%, като също прекъсна 3-дневен период на понижение.

Акциите на Amazon се повишиха с 5.7%, това е най-големия ръст на компанията от 20 юли насам. Facebook и Microsoft отбелязаха ръст от над 2% в допълнение с акциите на Google. От друга страна, компанията Netflix скочи с 0.8%. Инвеститорите бяха удовлетворени от изказването на Джером Пауъл, който обяви, че Фед ще подкрепя икономиката, докато не се възстанови изцяло.

Акциите на Tesla се понижиха с 5.6% след като Елон Мъск информира на събитието “Battery Day”, че компанията няма да достигне високи нива на продукция до 2022 г., което разочарова инвеститорите и анализаторите.

Европейските пазари също затвориха с положителна сесия, въпреки нарастващите притеснения от втора вълна на COVID-19. FTSE100 се покачи с 0.45%, търгувайки се на 5 829.46 пункта, докато DAX нарасна с 0.41%, като затвори сесията на 12 594.39 пункта. Борис Джонсън и британското правителство затегнаха допълнително мерките във Великобритания заради реалната опасност страната да навлезе във втора COVID-19 криза.

Петролът успя да завърши положително сесията, след като последната тропическа буря премина през мексиканския залив. Въпреки това, страховете от пренасищане на предлагане и запаси от петрол остават актуални. Brent нарасна с 0.65%, като се търгуваше на 41.71$ за барел. WTI поскъпна с 0.74%, установявайки на 39.60$ за барел в края на сесията. Инвеститорите очакват да разберат новите данни на запаси от петрол, които ще излязат тази седмица. Това ще даде реална прогноза какво се случва на петролния пазар.

Златото продължи да потъва за втори пореден ден, след като долара възвърна част от себестойността си, достигайки до почти двумесечен връх. В допълнение, Чарлс Еванс информира, че ако Конгресът не успее да достигне до споразумение относно дата и издаване на нов фискален пакет от стимули, американската икономика неизбежно ще навлезе в рецесия. Спот цената на златото се понижи с 0.4% до 1 904.34, след което силно разпродаване сведе ценния метал до най-ниски нива от 12 август насам, като се търгуваше на 1 882.70$ за тройунция.

Акценти днес                                                  

Индекс на активността в производствения сектор – Велиокобритания

В утрешния ден, ще бъде публикувана информация за активността в производствения сектор. Ако индексът запази нива над 50 означава, че икономиката успява да направи експанзия въпреки епидемичната обстановка.

Инструмент на фокус - Home Depot Inc

Цената на акциите се движи във възходящ тренд от началото на юни месец. Текущата стойност е точно под нивото на 50-периодната средна, ако пазара окаже допълнителен натиск е възможен тест на образувания канал. В противен случай може да се очаква цената да достигне малко под психологическото ниво от 290.00

NZD/USD

Валутната двойка се намира във възходящ тренд от средата на май. Въпреки това, текущата стойност успя да пробие заформения тренд, като може да се очаква тест на подкрепата на ниво около 0.65000, където се намира и 100-периодната средна. В случай че  валутната двойка не успее да пробие, подкрепата може да се очаква тест и завръщане на движението в тренда.

Wheat

Цената на пшеницата се намира точно под нивото на съпротивата. При допълнителна подкрепа от пазара може да се очаква тест на психологическото ниво от 575.00. Въпреки това, бавните средни на индикатора Стохастик показват пресичане в обратна посока, което индикира за възможна корекция на движението. При оказан натиск може да се очаква цената да стигне нивото на 100-периодната средна или да тества заформената подкрепа на психологическото ниво от 500.00.

Belgium20

Европейският индекс Belgium20 се намира точно на ниво 3 237.42, което е и долна граница на канала. При допълнителен оказан натиск от пазара може да се очаква цената да пробие долната граница, като продължи до заформената подкрепа на ниво от 3 000.00. При неуспешен опит за пробив може да се очаква цената на индекса да достигне 200-периодната средна, което се намира малко над заформената месечна консолидация, под психологическото ниво от 3 500.00.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0