Устройствата на Apple - най-купувани за подаръци

След тях се нареждат продуктите на Samsung

Устройствата на Apple - най-купувани за подаръци
Продуктите на Apple са били по-предпочитани за подаръци на празниците в сравнение с тези на други компании. От всички технологични джаджи, активирани в периода 19-25 декември, 49,1%, или почти половината, се падат на iPhone и iPad. Това сочат резултати от проучване на компанията Flurry, принадлежаща на Yahoo.

Миналата година ситуацията бе същата, като тогава дори предпочитанието към Apple е било с 2,2% по-високо заради новите фаблети iPhone 6 и iPhone 6 Plus.

С 2,1% се е повишил интересът към продуктите на Samsung, пише TechNews. Те се нареждат на второ място сред най-предпочитаните подаръци, като делът им е 19,8%. 

Трети са устройствата на Nokia, които държат 2% от всички активации. На четвърто и пето място са съответно LG (1,7%) и Xiaomi (1,5%). 

Въпреки ръста в продажбите на фаблети, 4,7-инчовите iPhone 6s и iPhone 6 заемат 65% от общия бой активации на iOS устройства. След тях се нареждат пълноразмерните таблети, включително iPad Pro, с дял от 14%. В частност, на iPad Pro се падат по-малко от 1% от активациите, показва още проучването. 
Коментари: 0