В близките години ще излезем и на чужда борса

Награда Мистър и Мисис Икономика 2015 в категория \"ИКТ, аутсорсинг, бизнес услуги\"

Цветан Алексиев, изпълнителен директор на „Сирма Груп Холдинг”:

В близките години ще излезем и на чужда борса

Снимка: Икономика-Александър Нишков

Автор: Наталия Николаева

Тази награда е доказателство за оценените усилия на нашия екип във връзка с успешното IPO, което направихме, и което е първото голямо от осем години насам. Всички казват, че сме били „бялата лястовица” на борсата. Надявам се след нас да дойдат още добри компании и това да раздвижи борсата и икономиката като цяло.

Все още продължаваме да търсим формулата на големия успех. Смятам, че една компания  може да се нарече голяма и заслужава внимание, когато е интернационална и прави поне над 100 млн. приходи. Нашата цел е да постигнем това в сравнително кратък срок - до 2020 – 2021 г., когато вече ще бъдем достатъчно значими, за да мислим за някоя от световните борси.

За целта догодина ще работим много здраво, за да започнем да изпълняваме това, което сме обещали на инвеститорите ни, и което е записано в проспекта. Ще инвестираме в стратегическите си направления и ще изпълняваме проектите, които сме разписали.

„Сирма Груп” е българска компания, която започна да се развива от тук, въпреки че първите ни проекти бяха на северноамериканския пазар. Именно затова решихме да направим IPO първо на българската борса, а не на някоя чуждестранна. Не трябва да подценяваме България. Обичаме държавата си и се опитваме да вдигнем репутацията пред света ѝ като място, където IT бизнесът е добре развит и силен сектор.

Очаквайте много добри резултати през следващата година и много интересни събития покрай „Сирма Груп”. 
Коментари: 0