В Сърбия откриха сириец с копие на \"паспорта на атентатора\"

Той е задържан за разпит

В Сърбия откриха сириец с копие на \

Имигрант със сирийски паспорт, който е със същите параметри като този, открит до един от атентаторите в Париж на "Стад дьо Франс" , задържа сръбската полиция. 

"Документ със същото име и същите данни, но с различна снимка, е бил открит в събота у съвсем друг човек в центъра за регистриране на имигранти в Прешево. Той е задържан за разпит".

"Смята се, че двамата мъже не са свързани. Но случаят ще бъде разследван, защото и двамата са си купили фалшиви сирийски паспорти по различно време от един и същ автор на подправени документи в Турция." съобщи белградският в."Блиц", без да посочва източник на информация.

Френските власти настояха все още да не се правят заключения около документа. 

Пръстовите отпечатъци, които са получили от Гърция, където те са му били снети в началото на октомври, съвпадат с тези на атентатора. Потвърждава се версията, че той е пристигнал на гръцкия остров Лерос с близо 200 имигранти и е продължил няколко дни по-късно през Сърбия на Запад.

Още няма доказателства, че паспортът е оригинален и че атентаторът и Ахмед ал Мохамед (Ахмад Алмохамад) са едно и също лице. Френски следователи и сръбските власти работят заедно, за да се установи произхода на документа, пише Telegraph.

Коментари: 0