Възстановено е движението по автомагистрала „Тракия“

На отделни места все още има тежки снегонавявания

Възстановено е движението по автомагистрала „Тракия“

Възстановено е движението по АМ „Тракия“ в участъка Карнобат – Бургас в посока София. Движението се осъществява контролирано със снегорин и съдействието на „Пътна полиция“, поради тежки снегонавявания на отделни места.

От агенция пътна инфраструктура призовават шофьорите да не изпреварват снегорините и да следват указанията на контролиращите органи.

Магистрала „Тракия“ беше затворена вчера заради лошите метеорологични условия. В участъка Карнобат-Бургас имаше няколко верижни катастрофи. Много хора използваха алтернативния маршрут Ямбол - Средец и Бургас, където нямаше вятър и навявания.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Коментари: 0