Видин и регионът отново на протест срещу разбитите пътища

Хората настояват за магистрала Видин-София и тунел под Петрохан

Видин и регионът отново на протест срещу разбитите пътища
Жителите на Видин и региона ще излязат днес на пореден протест срещу тежкото състояние на пътната настилка. Хората настояват за незабавно решение на Министерския съвет за стартиране на процедурите по изграждане на магистрала Видин-София и тунел под Петрохан.

Протестът започна в 10.00 ч., като колона от автомобили ще премине по бул. „Панония“ и ще се спре в центъра на Видин ,пред паметника на Скърбящия воин. От там в 10.30 часа колоната от автомобили ще потегли към изхода на града, като се очаква главен път Е-79 да бъде блокиран около 11.00 ч.

Днешният протест е трети по ред. Организатор е "Широка гражданска коалиция", според която държавата неглижира проблемите на Северозапада. Росица Кирова от "Единни за промяна" твърди, че протестът е краен акт на отчаяние. „Ние не виждаме друг начин да накараме управляващите да ни чуят. Изпратили сме още на 10 януари писмо до правителството и писмо до министър-председателя, с което писмо ги уведомяваме за нашите протестни действия и ясно изразяваме исканията си“, каза тя пред БНР.

Организаторите на протеста заявиха, че днес той ще приключи по-рано, за да може новоизбраният Видински митрополит Даниил да пристигне в 16.00 часа във Видин, където ще бъде посрещнат с официална церемония на площад „Бдинци“.

„Блокирането на  международния път Е-79 е незаконно и може да доведе до инциденти“. Това заяви пък областният управител на Видин Албена Георгиева.
Коментари: 0