Виена с най-добра репутация в цял свят

Австрийската столица успява да задмине Мюнхен

Виена с най-добра репутация в цял свят
4112 ~ 1 мин. четене

За първи път тази година Виена оглави класацията „City RepTrak” за „Град с най-добра репутация”, която се провежда от консултантската компания Reputation Institute, пише БГНЕС.

В изследванията от 2011 г. досега Виена винаги е била на едно от челните места, но тази година тя успя със 76,4 точки да задмине Мюнхен (76,2) и остави след себе си мегаполиси като Сидни и Ню Йорк.

В проучването са взели участие 22 000 потребители от страните от Г8 - САЩ, Великобритания, Канада, Япония, Франция, Германия, Италия и Русия. Жителите на тези държави са оценявали 100 града по няколко основни критерия, сред които икономическо развитие, ефективно административно управление, привлекателност на града, сигурност и качество на живот.

Въз основа на тези критерии проучването посочва градовете, които хората или бизнес компаниите е най-вероятно да изберат, за да посетят с туристическа цел или да правят бизнес и да инвестират в тях.

В класацията Виена е следвана от Сидни, Флоренция и Венеция. 15 европейски града са сред първите 20, а на последните места са Карачи, Кайро, Богота, Техеран и Багдад. Български градове не са представени, а столицата на съседна Румъния Букурещ, е на 68-о място.Подкрепи Economic.bg