Вижте маршрута на първия околосветски круиз

Колко струва да обиколиш света с кораб?

Вижте маршрута на първия околосветски круиз

На 15 декември 2017 г. от Маями тръгва круизният кораб Viking Sun на базираната в Лос Анджелис круизна компания Viking Cruises. Корабът все още не е построен изцяло, но вече се знае неговият маршрут – пет континента, 35 държави, 66 пристанища за 141 дни.

Първата спирка ще е Хавана, Куба, която буквално преди дни посрещна първия американски кораб на пристанището си от 50 г. насам и това се превърна в истинска атракция за жителите. След два дни престой корабът ще премине Панамския канал, а оттам ще се отправи към Лос Анджелис, Нова Зеландия, Таити, Австралия, Китай, Индия, Индонезия и Малайзия, пише Дневник.


Кликнете върху изображението, за да го уголемите 

По пътя си към Европа Viking Sun ще акостира и на пристанищата в Шарм ел Шейх, Тунис и Алжир. Последният порт по маршрута е Лондон, където корабът ще стигне на 5 май 2018 г.

Цената на уникалното пътешествие започва от 45 хил. долара на пасажер. Организаторите обещават, че за тази сума гоститe на кораба за половин година ще пропътуват толкова, колкото други не успяват за цял живот.

В цената са включени храна, по една екскурзия на всяка дестинация, медицинско обслужване и неограничен безжичен интернет на борда. Корабът ще разполага и с два басейна, единият от които с подвижен покрив.

Коментари: 0