Вместо трима, може да бъдат назначени само двама министри

Това каза Цветан Цветанов

Вместо трима, може да бъдат назначени само двама министри
816 ~ 1 мин. четене
Вместо трима, в четвъртък депутатите може да гласуват назначаването само на двама нови министри – на регионалното развитие и на транспорта. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов в ефира на bTV. 

Според него така може да се реши казусът с неподписания президентски указ за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, който е номиниран да седне на третото вакантно министерско кресло – това на вътрешните работи. 

Такъв сценарий би бил възможен, ако държавният глава Румен Радев все още не е подписал въпросния документ до четвъртък. Тогава се очаква да бъдат гласувани новите министри. 

Да оглави регионалното ведомство е номинирана Петя Аврамова, а транспортното – Росен Желязков. 

Експерти по конституционно право твърдят, че има хипотеза, според която Младен Маринов може да бъде назначен за министър на вътрешните работи, без да е подписан президентският указ. Ако се стигне до там държавният глава ще има месец, за да го освободи от поста главен секретар. 

„Аз съм убеден, че разумът ще надделее и въпреки лошите съветници, които има президента, ще се вземе правилното решение в полза на сигурността”, допълни Цветанов.

Подкрепи Economic.bg