Volvo и Microsoft пускат система за гласово управление

Те ще позволяват на водачите да \"разговарят\" с автомобилите си

Volvo и Microsoft пускат система за гласово управление

Автомобилният производител Volvo в партньорство с Microsoft представи система за гласово управление, която се контролира от преносимо устройство, съобщиха от компанията.


Гривната Microsoft Band 2 позволява на водачите на автомобили да дават указания за настройване на навигацията, включване на отоплението, заключване на вратите, мигане на светлинни индикатори или натискане на клаксона. За тази цел мобилното устройство се свързва с мобилното приложение Volvo on Call.

Новата технология, която позволява дистанционно гласово управление, е поредно доказателство за амбицията на двете компании да разработват съвместно автомобилни технологии от следващо поколение.


Припомняме, че през ноември 2015 г. Microsoft и Volvo обявиха сътрудничеството си с първото автомобилно приложение на технологията HoloLens. Това е първият в света напълно автоматизиран  холографски компютър, който може да се използва в бъдеще за преформулиране на начина, по който клиентите научават, проучват и дори купуват автомобил.

„Настоящото ни партньорство с Volvo продължава да ражда революционни технологии, които усъвършенстват автомобилното преживяване. Заедно с Volvo започваме да разбираме потенциала на технологиите за подобряване безопасността на водача и увеличаване на производителността“, заяви Пеги Джонсън, Изпълнителен вицепрезидент „Бизнес развитие“ в Microsoft. 

Коментари: 0