Volvo изгражда модерен сервиз у нас

Инвестицията е в размер на 1,66 млн. лв.

Volvo изгражда модерен сервиз у нас
„Волво Груп България“ започна изграждането на собствен сервизен център в Бургас. Първата копка на терена в Индустриалния логистичен парк направиха кметът Димитър Николов и изпълнителният директор на компанията Петер Ериксон, съобщава Kmeta.bg.

Инвестицията, която автомобилната компания ще направи, е в размер на 1,66 млн. лева.„За нас Бургас винаги е бил регион със стратегическо значение. Това се дължи не просто на ключовата локация, но и на динамичното развитие на бизнеса и дългогодишните традиции, които има Волво Груп тук“, обясни Петер Ериксон. Той благодари за експертното съдействие и разбирането на бизнес приоритетите от страна на общината в процеса на реализиране на проекта.

Кметът Димитър Николов обяви, че интересът към терените в Индустриалния логистичен парк е голям и скоро капацитетът му ще бъде запълнен.

„Постепенно територията на Индустриална зона „Север“ се запълва. В момента имаме подготвени още 5 процедури и нашата прогноза е до 1-2 години да бъдат заети всички терени, които са предвидени за индустриално изграждане. Това ни дава по-голямо основание да бъдем по- активни в търсенето на съдействие от държавата за прехвърлянето на голямата територия на бившето летище в Равнец, защото индустриалните терени в Бургас са на изчерпване, а интересите на фирмите са за по-големи територии. Това е една голяма възможност за Бургас и целия регион, обясни Димитър Николов.

Центърът ще бъде разположен на терен от 4 дка. В него ще се извършва обслужване, сервизиране и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault.

Сервизът ще бъде с площ 1302 кв. м. и ще разполага с модерно оборудване по световните стандарти на компанията. Капацитетът на обслужване ще бъде 3040 камиона годишно, като ще може да се работи по 6 камиона едновременно. Складовата база ще гарантира осигуряване на резервни части в рамките на 24 часа.
Според предварителния разчет сервизът трябва да заработи още през 2017 година.
Коментари: 0