Все повече авиокомпании забраняват използването на Galaxy Note 7

Устройствата на Samsung продължават да се взривяват

Все повече авиокомпании забраняват използването на Galaxy Note 7
Устройствата на технологичния гигант Samsung продължават да се взривяват, което доведе до забраната им за използване в самолетите на редица авиокомпании по цял свят. Сред тях вече са и полските авиолинии LOT.  Превозвачът забранява този модел смартфони да бъдат включвани по време на полет,  да бъдат зареждани, както и да бъдат оставяни в чекирания багаж на пътниците, поради възможността от експлозия. 

Южнокорейският гигант Samsung призна, че последният модел на смартфона наистина може да експлодира заради дефектни батерийни клетки. По данни на компанията рискът за избухване на устройството съществува при всеки 24 на един милион произведени мобилни устройства. 

От компанията съветват клиентите, закупили Galaxy Note 7, да изключат смартфона и да го върнат там, откъдето са го закупили. В САЩ компанията изтегля устройствата си, като ги заменя или предоставя други мобилни продукти на компанията. 

По-рано днес пътнически полет от Детройт бе отклонен и кацнал аварийно в Манчестър, заради дим, който се появил в салона от таблет на Samsung. Оказало се, че устройството е заседнало между седалките при предишен полет. В последствие таблетът бил отстранен и полетът кацнал в Амстердам с малко закъснение. 

Припомняме, че новият модел на Samsung бе пуснат на пазара на 19-ти август и до момента са продадени 2,5 млн. устройства. Коментари: 0