WeWork очаква 2021 г. да е печеливша за тях

Компанията се намира в средата на изпълнението на петгодишен план за цялостнп обновяване на бизнеса

WeWork очаква 2021 г. да е печеливша за тях

Споделено работно пространство на WeWork

Снимка: WeWork

Изпълнителният председател на WeWork Раул Марсело Клер заяви, че компанията за споделени офиси вероятно ще има положителен паричен поток през 2021 г., година по-рано от целта, която компанията си постави февруари, съобщава Financial Times. В интервю за вестника Клеър каза, че WeWork е наблюдавал силен интерес към офисите на компанията от началото на коронакризата.

Контролираната от SoftBank компания, в опит да намали разходите и да отчете печалба, намали работната си сила с повече от 8000 души, разпродаде активи и предоговори част от лизинговите си договори.

Базираната в Ню Йорк WeWork понастоящем е в средата на изпълнението на петгодишния план на компанията за цялостно обновяване на бизнеса, която се възстановява от ръба на фалита. Една от целите на плана е именно достигане на оперативна рентабилност до края на следващата година. По думите на Клер, WeWork е на път да постигне тази си цел. „Всички мислеха, че WeWork е мисия невъзможна“, каза още той. Компанията премина през доста бурен период след големи загуби след неуспешното IPO през септември.

Коментари: 0