Wizz Air пуска билети от 2.99 евро

Компанията стартира полети от София до Братислава

Wizz Air пуска билети от 2.99 евро
Автор: Венцислав Генков

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air обяви нова линия от София до Братислава. Полетите ще се изпълняват четири пъти седмично, като първият ще бъде осъществен на 30 юни тази година, предаде репортер на Economic.bg.

Компанията обяви цена от 2.99 евро за най-новата си линия, както и за други от най-популярните маршрути, за да стимулира въздушния трафик и да открие повече възможности от България. Цената на билета е в една посока с включени всички данъци и задължителни такси. 

"Това не е печатна грешка и тази цена няма да важи само за линията до Братислава, а ще се прилага до няколко линии от София", обяви Тамара Валоа, директор комуникации на компанията като добави, че местата са налични от днес и могат да бъдат резервирани на сайта на авиопревозвача. 

Днес нямаше налични билети на посочената цена. Най-ниската цена за полет до Братислава е 48.99 лв. за еднопосочен билет. От компанията обясниха, че са пуснали на сайта си билети, но са били изчерпани бързо и допълниха, че регулярно ще предлагат възможност за резервации на тази цена.*


С новата линия до Братислава, в мрежата на нискотарифния превозвач влизат 44 линии, вкючително вътрешната връзка между София и Варна. До Братислава ще има полети понеделник, сряда, петък и неделя. От авиопревозвача разчтитат клиентите й да се възползват от новата линия, защото столицата на Словакия е само на 80 км от Виена. 

*Обновена към 19.00 часа.

Коментари: 0