Wizz Air възобновява някои полети от Виена и Лондон от 1 май

Списъкът с дестинации ще се адаптира според промените на правилата за пътуване

Wizz Air възобновява някои полети от Виена и Лондон от 1 май

Снимка: Pixabay

8624 ~ 1 мин. четене
Нискотарифният превозвач Wizz Air заяви, че планира да рестартира полетите от Виена до 20 дестинации през следващите седмици, като първите услуги ще стартират от петък.

Първите дестинации, които ще бъдат обслужвани на 1 май, са Солун, Дортмунд, Лисабон, Осло и Айндховен, се казва в изявление на базираната в Унгария авиокомпания, като други услуги ще се рестартират през целия месец май.

Други дестинации, до които компанията планира да възстанови услугите, включват Рим, Милано, Тенерифе и Валенсия, въпреки че компанията предупреди, че поради "бързи промени в ограниченията за пътуване, списъкът може да бъде адаптиран", предава Радио Франс Интернасионал.

От 1 май полетите ще се възобновят и от базата на авиокомпанията на летище Лутън, Бедфордшир, до избрани летища в Унгария, Румъния, Сърбия, Словакия, Португалия, Испания и Израел.

Оуейн Джоунс, управляващ директор на Wizz Air UK, каза: „Докато рестартираме избраните полети от Лутън, за да предоставим основна услуга на пътниците, които трябва да пътуват, нашата основна грижа е здравето, безопасността и благополучието на нашите клиенти и екипаж.

Планираните за възобновяване полети от Лондон ще са до Будапеща в Унгария; Клуж-Напока, Констанца, Крайова, Яси, Сучава, Таргу Муреш, Сату Маре и Тимишоара в Румъния; Белград в Сърбия; Братислава и Кошице в Словакия; Лисабон в Португалия; Тенерифе на Канарските острови, Испания и Тел Авив в Израел.
Подкрепи Economic.bg